Att rida hos oss

Hos Bålsta Ridskola är alla välkomna, oavsett ålder och tidigare riderfarenhet. För de allra minsta barnen (3-5 år) har vi ridlekis och från 6 år och uppåt finns allt från nybörjargrupper till mer avancerade nivåer. Även på stor häst erbjuds du som elev plats på alla nivåer. Stallet är blandat med stora hästar och ponnyer som alla valts ut med stor omsorg för att ridutbildningen ska bli så lyckad som möjligt. Vi sätter alltid hästen i centrum och har därför investerat helhjärtat i såväl stora boxar som rejäla hagmarker i tron att hästen gör ett bättre jobb när den ges goda förutsättningar. Är du intresserad av att rida mer än bara en gång i veckan på ridskolan och kanske komma iväg på någon tävling då och då? Läs då mer om våra möjligheter att skräddarsy ett paket för din ridning under Bålsta Hästakademi.

Bålsta Ridsportförening BG 100-0884
Bålsta Ridsportförening Swish 1233069945

Junior: upp till 19 år
Senior: det år man fyller 19 år

Ridlekis, 45 min inklusive samling   148 kr
Junior, 45 min  210 kr
Junior, 60 min   255 kr
Junior specialgrupp, 75 min 275 kr (ingår stallvärd/stalltjänst)
Senior, 45 min 290 kr
Senior, 60 min   335 kr
Senior specialgrupp hoppning, 75 min, 340kr (ingår stalltjänst)
Senior specialgrupp dressyr, 75 min, 345kr
Drop-in ridning vuxen, 60 min, 350kr
Drop-in ridning vuxen hoppgrupp, 60 min, 375 kr
Observera att priserna avser pris per lektionstillfälle men att du binder upp dig för en betalningsperiod i taget (undantaget drop-in ridning, se mer information nedan).

Privatlektion Ponny   550 kr
Privatlektion egen Ponny 400 kr
Privatlektion stor häst   650 kr
Privatlektion egen häst 400 kr
Privatlektion hoppning   750 kr
Privatlektion två st 400 kr/person, är man tre eller fler 350 kr/person
Privatlektion 30 min 400 kr. Hästen ska vara framriden när lektionen startar. Från nivå gul
NYHET! Paketpriser: 4 privatlektioner Stor Häst 2200kr 4 privatlektioner Ponny 1900kr

Alla vanliga privatlektioner är 45 min och måste avbokas senast dagen innan planerat lektionstillfälle för att inte debiteras.
Vid utebliven eller sen avbokning debiteras halva lektionsavgiften.

Betalning/Uppsägning

När du börjar rida hos oss binder du upp dig för en betalningsperiod (dvs 8-12 gånger) i taget. Höstterminen och vårterminen består av två betalningsperioder. All ridning faktureras och betalning sker i förskott. Vill du säga upp din plats ska det göras minst en månad innan pågående betalningsperiod tar slut, annars förutsätter vi att du avser behålla platsen och du är därmed betalningsskyldig för kommande betalningsperiod. Under sommaren gäller att anmälningsavgiften ska vara betald på angivet datum för att eleven ska vara säker på att behålla sin plats i önskad grupp på ridskolan till höstterminen. Vill man säga upp sin plats på ridskolan inför höstterminen ska detta göras senast en (1) månad innan terminsstart, det räcker alltså inte med utebliven anmälningsavgift.

Avbokning/Igenridning

Är du sjuk eller av annan anledning tvungen att avboka din lektion gör du det senast kl 12.00 samma dag och senast kl 09.00 på söndagar. Alla som har bokat av sin lektion har möjlighet att rida igen upp till tre gånger per betalningsperiod i likvärdig grupp i mån av plats. Vi vill poängtera att det inte finns någon garanti för att kunna rida igen, utan att det som sagt är helt i mån av plats.
Du avbokar din lektion genom att maila till avbokning@balstaridskola.se ,om du inte har möjlighet att ta dig till stallet och boka av i igenridningspärmen. I pärmen kan du också leta efter igenridningstillfällen för just din nivå. Det går fortfarande att boka av samma dag via mail.

Medlemskap/Försäkringar

Alla som rider hos oss är medlemmar i Bålsta Ridsportförening. Som medlem får du delta i alla de aktiviteter vi anordnar, du får automatiskt Svenska ridsportförbundets officiella tidning "Häst & Ryttare" gratis hem i brevlådan och du omfattas av en kollektiv olycksfallsförsäkring.