Hästar

Bianca
Bianca är en D-ponny född 2006, svensk ridponny. Bianca är en lite försiktig tjej, men väldigt snäll i ridning och hantering. Hon är väldigt uppskattad hos eleverna för sin känslighet för ryttarens hjälper. Hon älskar att bli borstad och ompysslad. Bianca har tidigare tävlat hoppning upp till LB.

Lotten

Lotten är en D-ponny född 2009 som fullkomligt älskar livet. Hon är otroligt positiv till vad man än hittar på och hon älskar när det händer något och när hon får vara med. Hon är väldigt snäll och har ett lugnt temperament även om hon ibland kan tycka att de andra ponnyerna är lite långsamma i ridhuset. Det bästa hon vet är att äta och att få uppmärksamhet. Även klappar från ridlärarna uppskattas, oavsett om det är mitt i en lektion tycker Lotten ibland att hon förtjänar en klapp.

Vanessa

Vanessa är en 18-årig C-ponny som började jobba på ridskolan vårterminen 2016. Hon är lugn och trygg i alla situationer oavsett om du pysslar om henne i stallet eller rider på ridbanan. Vanessa har testat på det mesta, bl.a. har hon varit riddarhäst och Pippi långstrumps Lillagubben. Vanessa älskar att bli ompysslad och älskar att få vara med när det händer saker i stallet.

  • Tuvan

Tuvan är en lugn och trygg B-ponny, hon kom till oss juni -2018. Hon har tidigare gått på ridskola på Gotland. Tuvan saknar ett öga men det är ingenting som påverkar henne. Man kan alltid känna sig trygg med Tuvan, hon tar det gärna lite lugnt och låter ryttaren bestämma farten. 

Ture
Ture kom till ridskolan våren 2018. Han är född på Irland och har tidigare varit tävlingsponny i hoppning. Ture är en B-ponny, född-01. Han är väldigt snäll vid ridning och älskar att hoppa, man får vara bestämd när man leder honom för han tycker att gräset är väldigt lockande.
 

Bruno Jr.

Bruno Jr. är ungdomssektionens alldeles egna häst! Bruno Jr. köptes delvis för stipendiepengar från Sparbanken i Enköping, och är till stor glädje för alla barn och ungdomar i föreningen. BrunoJr är född -05, new forest, 148 cm. Han har tidigare tävlat upp till LA hoppning, lättare klasser i dressyr. Bruno Jr är en kille som gillar att mysa, han är alldeles lagom i ridningen varken för pigg eller för långsam.

Tiramisu

Tiramisu är en snäll och trygg shetlandsponny ca 105 cm född 2010 som alltid vill vara med där det händer. Han gillar att bli pysslad med och uppskattar både stora som små. Pigg och glad i ridningen men lyhörd på sin ryttare, han har ett stort steg för att vara så liten och uppskattar bommar och hinder .

Calle

 

Calle är född 2010 och är 155cm i mankhöjd, han är lika bra med nybörjare som med rutinerade ryttare. Han tillhör den yngre generationen på ridskolan och har en underbar inställning till vad man än ber honom om. Calle älskar att rida ut och att bli ompysslad i stallet.

Trasan 

Trasan eller Trasna Lad som han egentligen heter är en valack född -06, 168 cm, importerad från Irland. Trasan är en väldigt vänlig herre som gillar att bli borstad, kan se lite sur ut när sadelgjorden ska dras åt, väldigt snäll och okomplicerad i all hantering. Han är pigg och glad, gillar all sorts ridning men har en förkärlek till hoppning och får gärna lite snabbare fötter när det kommer fram hinder i ridhuset. Trasan har tidigare tävlat hoppning upp till LA nivå.

Lady

Lady är född 2008 och är 167cm i mankhöjd. Lady är utbildad LB dressyr och hoppning. Hon är snäll och okomplicerad i all hantering. Lady har en positiv inställning och tycker det är lika roligt att rida ut som att träna i ridhuset. 

Ballada

Ballada är född 2004 och är 168 cm hög. Hon är en lugn och trygg dam som kan det mesta, och med lite motivation tänder hon gärna till i ridningen. Mycket snäll i all hantering och går handikappridning varje onsdag. Ballada älskar att vara ute i hagen med sina tjejkompisar, hon stannar gärna ute även om alla andra hästar har gått in.

Evert

Evert är född 2005 och är ca 163 cm i mankhöjd. Evert är en häst som kan det allra mesta inom både dressyr och hoppning och är en stor favorit hos många. Evert går såväl specialgrupper samt nybörjargrupper med både barn och vuxna. 

Skruttis

Skruttis är född 2010 och är ca 174 cm hög. Hon är en riktig läromästare i rihuset som kan de allra mesta. Skruttis är utbildad upp till 120 cm hoppning och msv dressyr. Skruttis älskar uppmärksamhet och gillar att bli borstad och bli ompysslad, hon är en väldigt snäll och vänlig häst.

Luna

Luna är ett sto född 2009 och ca 165 cm hög. Luna är vänligheten själv, väldigt snäll i all hantering och ridning, kan upplevas lite pigg. Hon är under utbildning av ridskolans instruktörer och går några lektioner i veckan.

Samba

Samba är född 2009 och är ca 170cm i mankhöjd. Samba är pigg och glad, uppskattar det mesta. Hoppning tycker hon är extra kul, speciellt om det är många hinder i följd. Mycket snäll och trygg in både hantering och ridning