Att rida hos oss

Hos Bålsta Ridskola är alla välkomna, oavsett ålder och tidigare riderfarenhet. För de allra minsta barnen (3-5 år) har vi ridlekis och från 6 år och uppåt finns allt från nybörjargrupper till mer avancerade nivåer. Även på stor häst erbjuds du som elev plats på alla nivåer. Stallet är blandat med stora hästar och ponnyer som alla valts ut med stor omsorg för att ridutbildningen ska bli så lyckad som möjligt. Vi sätter alltid hästen i centrum och har därför investerat helhjärtat i såväl stora boxar som rejäla hagmarker i tron att hästen gör ett bättre jobb när den ges goda förutsättningar. Är du intresserad av att rida mer än bara en gång i veckan på ridskolan och kanske komma iväg på någon tävling då och då? Läs då mer om våra möjligheter att skräddarsy ett paket för din ridning under Bålsta Hästakademi. 

Bålsta Ridsportförening BG 100-0884
Bålsta Ridsportförening Swish 1233069945

Junior: upp till 19 år
Senior: det år man fyller 19 år

Medlemsavgift

Junior (upp till 20 år) 300kr/år
Senior 350kr/år
Medlemsskapet gäller per kalenderår


När du betalar in din ridavgift till Bålsta Ridsportförening, godkänner du våra villkor. Dessa villkor finns att läsa på olika ställen på hemsidan, samt i ett infoblad som alla nya elever och målsmän får vid start. Den viktigaste informationen är att din plats alltid måste sägas upp minst en månad innan ny betalperiod startar, igenridning sker i mån av plats inom samma betalperiod och att medlemsskapet i föreningen ger en gruppförsäkring vid olycksfall.

Delbetalning av faktura: Alla elever har möjlighet att delbetala sin faktura under betalperiodens gång. Du gör en första inbetalning på förfallodatum och bestämmer sedan själv takten på delbetalningen. Betalperiodens sista dag ska fakturan vara fullbetald. Du anger samma fakturanummer på varje inbetalning.


Priser grupplektion (nya priser gäller from betalperiod 2 HT2021, privatlektionspriser gäller from 2/9)

Ridlekis, 45 min inklusive samling   150 kr
Junior, 45 min  235 kr
Junior, 60 min   275 kr
Junior specialgrupp, 75 min 310 kr 
Senior, 45 min 300 kr
Senior, 60 min   370 kr
Senior specialgrupp hoppning, 75 min, 395kr
Senior specialgrupp dressyr, 75 min, 395kr
Drop-in ridning senior, 60 min, 400kr
Observera att priserna avser pris per lektionstillfälle men att du binder upp dig för en betalningsperiod i taget (undantaget drop-in ridning, se mer information nedan).

Priser privatlektion

Privatlektion Junior   600 kr
Privatlektion Senior/Stor Häst Junior   650 kr
Privatlektion hoppning Junior 700kr
Privatlektion hoppning Senior   750 kr
Privatlektion två personer 500 kr/person, är man tre eller fler 450 kr/person
Privatlektion hoppning två personer 600kr/person
Privatlektion 30 min 500 kr. Hästen ska vara framriden när lektionen startar. Från nivå gul
Privatlektion 30 min två personer 950kr.

Avdrag egen häst/ponny 35kr


Alla vanliga privatlektioner är 45 min, bokning är bindande och betalning sker senast en vecka innan. Avbokning måste ske en vecka innan för att inte bli betalningsskyldig. Sen avbokning mot uppvisande av läkarintyg. 
 

Betalning/Uppsägning

När du börjar rida hos oss binder du upp dig för en betalningsperiod (dvs 11-13 gånger) i taget. Höstterminen och vårterminen består av två betalningsperioder. All ridning faktureras och betalning sker i förskott. Vill du säga upp din plats ska det göras minst en månad innan pågående betalningsperiod tar slut, annars förutsätter vi att du avser behålla platsen och du är därmed betalningsskyldig för kommande betalningsperiod. Under sommaren gäller att anmälningsavgiften ska vara betald på angivet datum för att eleven ska vara säker på att behålla sin plats i önskad grupp på ridskolan till höstterminen. Vill man säga upp sin plats på ridskolan inför höstterminen ska detta göras senast en (1) månad innan terminsstart, det räcker alltså inte med utebliven anmälningsavgift.

Avbokning/Igenridning

Är du sjuk eller av annan anledning tvungen att avboka din lektion gör du det senast kl 12.00 samma dag och senast kl 08.00 på Lördagar. Alla som har bokat av sin lektion har möjlighet att rida igen upp till tre gånger per betalningsperiod i likvärdig grupp i mån av plats. Vi vill poängtera att det inte finns någon garanti för att kunna rida igen, utan att det som sagt är helt i mån av plats.
Du avbokar din lektion genom att maila till avbokning@balstaridskola.se. Endast avbokningar till avbokningsmailen berättigar till igenridning, iom att inte alla anställda har tillgång till den vanliga mailen. När du vill rida igen mailar du avbokningsmailen eller håller utkik på Facebook.

Medlemskap/Försäkringar

Alla som rider hos oss är medlemmar i Bålsta Ridsportförening. Som medlem får du delta i alla de aktiviteter vi anordnar, du får automatiskt Svenska ridsportförbundets officiella tidning "Häst & Ryttare" gratis hem i brevlådan och du omfattas av en kollektiv olycksfallsförsäkring.